Στην «εντατική» τα νοσοκομεία- Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν οκτάωρη στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ ενώ προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο πυρήνας των κινητοποιήσεων «χτυπά» σήμερα στη Θεσσαλία, όπου βρίσκεται «το καραβάνι της Υγείας», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» και διεκδικούν βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) εκφράζοντας «την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες» όπως αναφέρουν «καταργήσεις υπηρεσιών – συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ., Γεννηματάς».

Παράλληλα καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς», σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «στη Β’ Παθολογική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς», εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία». Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.