Επεισόδια έξω από τη Βουλή με υποστηρικτές ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου (video-φωτό)

Αναστάτωση προκάλεσαν υποστηρικτές των ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου, καθώς κατάφεραν κάτω από “τη μύτη” της Ελληνικής Αστυνομίας να ανεβούν στα σκαλιά που οδηγούν από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή.

Περίπου 15 άτομα που φορούσαν μάλιστα μπλούζες της ΑΕΚ, κρέμασαν δύο πανό: το ένα έγραφε “κάτω τα χέρια από τη Μονή Εσφιγμένου” και στο άλλο την λέξη “Original”.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Τετάρτης, για τα 20 χρόνια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε βάρος του Γέροντα Μεθοδίου της Μονής.

Αφού ανέβασαν τα πανό, άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο. Βλέποντας τους αστυνομικούς η 15μελής ομάδα μάζεψε τα πανό και αποχώρησε. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους κυνήγησαν στη Λεωφόρο Αμαλίας και έπιασαν έναν από αυτούς, ωστόσο στη συνέχεια τον άφησαν.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε η δίκη για τα επεισόδια στο Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος τον Ιούλιο του 2013. Κατά τα επεισόδια αυτά, είχε γίνει και ρίψη μολότοφ. Τότε είχαν συλληφθεί 11 άτομα (τρεις λαϊκοί και οκτώ μοναχοί) ως υπαίτιοι για την ένταση που σημειώθηκε, με αφορμή την προσπάθεια εκκένωσης του χώρου από ζηλωτές μοναχούς.

 

Οι 3 λαϊκοί αθωώθηκαν, ωστόσο οι 2 μοναχοί καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξη και οι υπόλοιποι 6 σε 10 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο για τους τελευταίους έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.