Ξανά στους δρόμους οι πυροσβέστες- Νέα διαμαρτυρία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συγκεντρωμένοι για δεύτερη ημέρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότης βρίσκονται οι πενταετούς θητείας συμβασιούχοι πυροσβέστες, παρά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ότι θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει την συνέχεια της εργασίας τους και τη διασφάλιση τους, μέχρι την μονιμοποίησή τους.

Οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν 2.990 μονιμοποιήσεις από τους συνολικά 4.000 συμβασιούχους καθώς επίσης και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς σήμερα λήγει η προηγούμενη σύμβασή τους. Από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τόνισε χθες ότι είναι σύμφωνη με τα αιτήματά τους αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των συναρμόδιων Υπουργών, Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες οι υπάλληλοι του υπουργείου, στην προσπάθειά τους να τους αποτρέψουν, κατέβασαν τα ρολά της εισόδου, γεγονός που εξόργισε τους πυροσβέστες οι οποίοι έκαναν “ντου” σπάζοντας τα ρολά και τη τζαμαρία.