Στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη για το συλλαλητήριο

Με προορισμό την Αθήνα, αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων αναχωρούν το βράδυ της Δευτέρας από το Ηράκλειο για τον Πειραιά, για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πρόκειται για αγρότες της Κρήτης, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από 22 μερόνυχτα στον αγώνα για επιβίωση στο μπλόκο Πραιτωρίων, κλιμακώνουμε την πάλη μας. Ανεβαίνουμε στην Αθήνα, να σμίξουμε με τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας, πλάι στους εργαζόμενους της Αθήνας, να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας από την κυβέρνηση».

Στη ίδια ανακοίνωση σημειώνουν επίσης ότι «την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους, οι εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών, έκπτωτοι συνδικαλιστές που δεν εκπροσωπούν κανέναν πέρα από τον εαυτό τους, τους δουλεύουν κανονικά, καλούν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μάρτη, όταν πια θα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης…». Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα στους αγρότες σε συγκέντρωση στο κιόσκι της ΑΝΕΚ για την αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Τέλος, οι αγρότες του νησιού θα πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από τα μέλη της Παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής τους.