Αστυνομικοί θα παριστάνουν τους επιβάτες- Έτσι θα αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ τους βανδαλισμούς

Ενα νέο σχέδιο πρόκειται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά ρούχα θα προσποιούνται τους επιβάτες με σκοπό να ανακόψουν το κύμα βανδαλισμών και καταστροφών.

Επιβάτες- μυστικοί αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας μέσα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, συρμούς μετρό και ΗΣΑΠ, συνδυαστικά με μοτοσικλετιστές της ίδιας υπηρεσίας θα επιχειρήσουν με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσουν τους δράστες των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει άμεσα και δραστικά το μπαράζ  βανδαλισμών που πλήττει έντονα την κοινωνία τις τελευταίες μέρες.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να πιάσει του δράστες των καταστροφών.

Το προηγούμενο σχέδιο για την αποτροπή επιθέσεων στα Μέσα Μεταφοράς απέτυχε καθώς οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχο δεν παρέμειναν “πιστοί” στις υποχρεώσεις τους καθώς απουσίαζαν από τις θέσεις τους.
Αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν.

Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τα πόστα τους  και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.