Έγκλημα στον Γέρακα: Βασάνιζαν τον Αρχιμανδρίτη για κρυμμένα χρήματα

Τη δολοφονία του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου συνεχίζει να διερευνά το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, με τους αξιωματικούς να εκτιμούν πως πριν πέσει νεκρός, ο άτυχος 47χρονος έδωσε μάχη για την ζωή του με τους δύο δολοφόνους.

Σύμφωνα με την προανάκριση, ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος, είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή και το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο Αρχιμανδρίτης, αντλώντας το απαραίτητο χρηματικό ποσό από τους εράνους πιστών και πολιτών, είχε αναλάβει την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού. Ωστόσο η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το διαμέρισμα στον Γέρακα, το είχε αγοράσει με δάνειο. Όμως επειδή αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, στις άμεσες προτεραιότητές του ήταν να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο άγριος βασανισμός του Αρχιμανδρίτη να προέρχεται από την προσπάθεια των δολοφόνων να αντλήσουν πληροφορίες από εκείνον για σημεία που είχε κρυμμένα χρήματα.

Ο φίλος του 47χρονου Αρχιμανδρίτη είχε συναντηθεί με το θύμα το βράδυ της Κυριακής αλλά και το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερωμένοι ήταν πολύ φίλοι, και είχαν ανταλλάξει ακόμη και τα κλειδιά από τις οικίες τους, ενώ δεν ήταν λίγες φορές ο φίλος του θύματος πήγαινε και έβγαζε βόλτα τον σκύλο του.

Με αυτόν επικοινώνησε το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου κοινή φίλη τους, για να εκφράσει την ανησυχία της για την απουσία του Αρχιμανδρίτη, κάτι που προκάλεσε την κινητοποίηση του φίλου του, ο οποίος αποκάλυψε τελικά το άγριο έγκλημα.