Νεκροί τρεις αγνοούμενοι ψαράδες στην Ρόδο- Μηχανική βλάβη το αίτιο

Νεκροί εντοπίστηκαν σήμερα λίγο πριν τις 8 το πρωί οι δύο από τους τρεις ψαράδες που αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και η σορός του τρίτου. Πρόκειται για ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι έβγαιναν ως παρέα για ψάρεμα. Οι ηλικίες τους επισήμως ήταν 64, 67 και 74 ετών. Λίγο νωρίτερα είχε εντοπιστεί κατεστραμμένη η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι ψαράδες, στην περιοχή Πρασονήσι.

Ο Κωνσταντίνος Μαντικός, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας διάσωσης ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ειδοποιηθεί για τον εντοπισμό των σορών τους, από τον Λιμενάρχη. Τις Αρχές είχε ειδοποιήσει από τις 22:00 χθες το βράδυ ο γιος ενός εκ των επιβαινόντων. Τον είχε καλέσει ο πατέρας του λίγο πριν τις 22:00 ζητώντας του να ειδοποιήσει τις Αρχές γιατί βρίσκονταν σε κίνδυνο. Λίγο αργότερα τον κάλεσε και πάλι στο τηλέφωνο για να του πει ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα με τη βάρκα.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες του Λιμενικού στις οποίες συμμετείχαν Super Puma και εθελοντές. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές κι αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μαντικό, σημαίνει ότι ενδέχεται η βάρκα να χτύπησε σε κάποια ξέρα.