Εμμονικός με τους οδηγούς ταξί ο δολοφόνος της Κηφισιάς; Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Το προφίλ του δράστη της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά προσπαθούν να σκιαγραφήσουν τα στελέχη της αστυνομίας, τα οποία κάνουν λόγο για κάποιον μανιακό ή εμμονικό με τους οδηγούς ταξί. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα στελέχη της αστυνομίας να θεωρούν ότι ο δράστης της δολοφονίας μπορεί να είναι ο ίδιος που πριν από περίπου ένα μήνα στην ίδια περιοχή είχε πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον 30χρονου οδηγού ταξί τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Μάλιστα το περιστατικό είχε συμβεί σε κοντινή απόσταση από το σημείο της χθεσινής δολοφονίας.

Φορούσε κουκούλα & μιλούσε ελληνικά

Ο άνδρας ο οποίος δέχθηκε πρώτος επίθεση από τον δολοφόνο, περιέγραψε τις τρομερές στιγμές που έζησε.

Μιλώντας στον Alpha αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι ο δράστης φορούσε κουκούλα και μιλούσε ελληνικά:

«Πριν περίπου 20 ημέρες δέχθηκα την επίθεση. Μπήκε ένας ένας άνδρας στο ταξί μου από την Κηφισιά και όταν φτάσαμε στον προορισμό, μου έκανε την επίθεση. Αμέσως μόλις φτάσαμε. Σταμάτησα και μου επιτέθηκε. Στα σύνορα με την Ερυθραία, ήταν απόγευμα προς βράδυ.

Μου είπε θα με πας στην τάδε διεύθυνση και πριν πατήσω τα αλάρμ, άκουσε ένα τσίρισμα στα αυτιά μου. Μετά λιποθύμησα. Μετά από αρκετή ώρα στο ταξί συνήλθα, πήρα τους δικούς μου ανθρώπους τηλέφωνο. Μετά από δύο ημέρες θυμήθηκα τι έγινε. Δεν πρόλαβα να δω αν με πλησίασε. Ήταν και χειμώνας, φορούσε κουκούλα. Στην Χαριλαου Τρικούπη μου είπε να τον πάω. Και έμενα κύλησε το αμάξι, αλλά πήγε λοξά.

Φορούσε κουκούλα και μιλούσε ελληνικά, καθόταν πίσω δεξιά μου. Στην διαδρομή δεν είπαμε κάτι. Μόνο την διεύθυνση μου είπε. Δεν έχω μπει ακόμη μέσα στο ταξί μου να δω αν λείπουν χρήματα».

tax_1

Και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν μπορεί να ταυτοποιήσουν τους κάλυκες από το 22άρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 52χρονου με την επίθεση που δέχθηκε πριν από έναν μήνα ο 30χρονος οδηγός ταξί. Εντός των επόμενων ωρών θα γίνει γνωστό, αν οι δύο ταξιτζήδες πυροβολήθηκαν από το ίδιο όπλο.

tax_2

tax_3

Νεκρός ταξιτζής στην Κηφισιά

Ο 52χρονος ταξιτζής βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά. Ο 52χρονος ο οποίος βρισκόταν στην θέση του οδηγού, φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο, με τα πρώτα στοιχεία να «δείχνουν» 22άρι όπλο, ενώ βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένας μέσα στο αυτοκίνητο και ένας απ’ έξω. Αυτοί οι κάλυκες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή πριν έναν μήνα.

Ο οδηγός που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα ήταν 52 ετών, κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. Το ταξί κύλησε για λίγο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε, στην συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.