Απίστευτο και όμως αληθινό: Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να φύγει από την Λέσβο μέσα σε βαλίτσα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία 41χρονη πρόσφυγας από την Συρία προσπάθησε να μεταφέρει μέσα στη βαλίτσα της τον 23χρονο γιο της. Συγκεκριμένα η Σύρια πρόσφυγας που διέθετε τρίπτυχο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία και μπορούσε να φύγει από τη Μυτιλήνη, επιβιβάσθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο πλοίο «Αριάδνη» προκειμένου να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Ο 24χρονος γιος της ο οποίος δεν διέθετε το σχετικό έγγραφο έσπευσε να την βοηθήσει και κουβαλούσε τη βαλίτσα της. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος έλεγξαν τη βαλίτσα και μέσα της βρήκαν τον άλλο της γιο, έναν 23χρονο, ο οποίος με αυτόν τον πολύ περίεργο τρόπο προσπάθησε να αναχωρήσει για την Αθήνα. Αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι τρεις από τις λιμενικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καθημερινή βάση τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος γίνονται αυτόπτες μάρτυρες απίθανων καταστάσεων που σκαρφίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ώστε να μπορέσουν να φύγουν από τη Λέσβο. Μάλιστα το περασμένο Σαββάτο μετανάστης προσπάθησε να ανεβεί στο πλοίο από τον κάβο με τον οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι. Επίσης καθημερινά είναι τα φαινόμενα διαφυγής μέσω φορτηγών και ΙΧ αυτοκίνητων στα οποία κρύβονται λίγο πριν αυτά επιβιβασθούν στα πλοία της γραμμής.

metanastis1

metanastis2