Ταυτοποιήθηκε ο νεαρός που έκαψε την ελληνική σημαία

Ένας νεαρός, 21 ετών, είναι σύμφωνα με τις αρχές εκείνος, που μαζί με άλλα δύο άτομα το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου έκαψε την Ελληνική Σημαία έξω από το Πολυτεχνείο. Στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να τον εντοπίσουν. Προχώρησαν στην προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ και εκεί -κατά την εξέτασή του- ομολόγησε ότι εκείνος πυρπόλησε το εθνικό σύμβολο.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιοι ήταν οι άλλοι δύο, που απαθανατίστηκαν από τις φωτογραφικές μηχανές και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι δίπλα του, αλλά δήλωσε ότι δεν τους γνωρίζει και ότι τον πλησίασαν μόλις αντιλήφθηκαν τί έκανε. Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία και την υπέβαλαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αλλά άφησαν ελεύθερο τον νεαρό, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Κατά τις έρευνές τους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα δύο άτομα, που δεν κατηγορούνται για το περιστατικό της σημαίας, αλλά για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, στην οικία του 20χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης,

-αυτοσχέδιο βεγγαλικό,

– μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων,

-κουκούλα τύπου full face και τέσσερα (4) γάντια,

– μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης,

-συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο (2) κάρτες SIM

Στην οικία του 21χρονου υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης. Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα (19) ατόμων, στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ν. Σμύρνης αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.