Λαμία: Οδύσσεια για μια αξονική για βαριά τραυματισμένη 17χρονη

Ένα δραματικό περιστατικό με θύμα μια 17χρονη κοπέλα, που καταδεικνύει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Λαμίας σε εξοπλισμό, αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport σε ρεπορτάζ με τίτλο “Αυτό το νοσοκομείο μας αξίζει;”.

όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαίο στην Αμφίκλεια, όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Ο 51χρονος πατέρας της σκοτώθηκε και η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ η ίδια χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Ότανόμως  το βράδυ της Δευτέρας την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.

Η 17χρονη, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένη, διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική. Στη συνέχεια όμως επέστρεψε στη Λαμία, γιατί στη Λάρισα δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς, σημειώνει το ρεπορτάζ, δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Το lamiareport, ωστόσο, εστιάζει στο ζήτημα του τομογράφου, τονίζοντας ότι “είναι για τα “σκουπίδια”” και παρά το γεγονός ότι το το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους “έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που “χαλάει” συνέχεια”. Επειδή μάλιστα είναι παλιός, σημειώνεται, η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. “Τώρα μαθαίνουμε ότι θα πάρουμε  ανταλλακτικά από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια” επισημαίνει το ρεπορτάζ του lamiareport.

ολόκληρο το ρεπορτάζ για το θέμα από το lamiareport εδώ.