Μπαράζ επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Θεσσαλονίκη

Τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από γκαζάκια, τοποθετήθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονική, ενώ από τις εκρήξεις που ακολούθησαν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα ο πρώτος μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 4 π.μ. σε φορτηγάκι του ΟΤΕ που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Κ. Καραμανλή ενώ η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε από την Πυροσβεστική προκαλώντας φθορές στο όχημα.

Μερικά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά σε οικοδομή, που στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Δεσπεραί 12, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου ενώ στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβει.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, εξερράγη τρίτος μηχανισμός στην είσοδο του κτιρίου του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπου και από αυτή την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική ενώ υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών περισυνελέγησαν και θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.