Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης - Βήμα-βήμα η διαδικασία

Στην διάθεση των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση, που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης στην δημόσια διαβούλευση για την επικείμενη συνταγματική τροποποίηση.
Ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, να μπει στην ειδική ιστοσελίδα και να εκφραστεί ελεύθερα απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων από το αν κρίνεται σωστό να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Βουλή ή τον Λαό, μέχρι και για το αν είναι επιθυμητό να παραμείνουν δημόσια το Νερό και η Ενέργεια.
Η κυβέρνηση με γνώμονα ότι “Κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή του στην απονομή δικαιοσύνης, καθώς και στην άσκηση εξουσίας”, θέλει να αναδείξει το δημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών.
Στην ιστοσελίδα θα  είναι διαθέσιμες μεταξύ άλλων και οι προτάσεις των κομμάτων για την αναθεώρηση, καθώς και τοποθετήσεις προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους, που έχουν αποφανθεί για την επερχόμενη συνταγματική αλλαγή.
Ας μην παραληφθεί ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται γίνονται μία μόνο φορά ανά πολίτη.

Πλήρης οδηγίες εισόδου:

Βήμα πρώτο – Εισαγωγή στην ιστοσελίδα στην διεύθυνση: http://www.syntagma-dialogos.gov.gr/

Βήμα δεύτερο – Άνοιγμα ιστοτόπου:

screenshot_6

Βήμα τρίτο – Κλικάρισμα επιλογής για άνοιγμα πεδίου ερωτήσεων:

screenshot_7

Βήμα τέταρτο – Εισαγωγή προσωπικών κωδικών taxis net:

screenshot_9

Βήμα πέμπτο – Πεδίο ερωτήσεων:

screenshot_1

Βήμα έκτο – Τερματισμός διαδικασίας:

screenshot_5