Ποιος είναι ο μανιακός δολοφόνος των ταξιτζήδων - Οι τρεις πιθανές εκδοχές του προφίλ του

Μετά από έρευνες και εξετάσεις στοιχείων του μανιακού δολοφόνου των ταξιτζήδων η ΕΛ.ΑΣ μας παρουσιάζει τα τρία πιθανά προφίλ που τον απεικονίζουν.

Ο μανιακός δολοφόνος είχε εμμονή στο να εστιάζει στους οδηγούς ταξί και στην συγκεκριμένη οδό (Χαριλάου Τρικούπη). Όπως μας ανέφεραν αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση πιθανόν  να ήταν και κάτοικος όμορης περιοχής. Παρόλα αυτά όμως σύχναζε και στην Κηφισιά γιατί  μπορεί να έμενε ή να μένει εκεί το πρόσωπο του σεξουαλικού του ενδιαφέροντος.

Η αστυνομία δεν αποκλείει και το γεγονός ότι ο μανιακός δολοφόνος μπορεί να ήταν στο παρελθόν οδηγός ταξί  ο οποίος υποτιμήθηκε και παραγκωνίστηκε. Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν σταματά τις έρευνες έτσι ώστε να φτάσει στα ίχνη του και να βρει την πηγή εμμονών που τον οδήγησαν σε δολοφονική πράξη. Προς το παρόν τα τρία πιθανά προφίλ στα οποία κατέληξαν οι αρχές είναι:

  1. Δράστης παρανοϊκός (παρανοϊκή ετοιμότητα): Είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να εκδηλώσει τις πράξεις του. Του αρέσει να επαίρεται και να αυτοθαυμάζεται για τις πράξεις του και τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται. Στα συγκεκριμένα άτομα η κρίση τους επαναλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ 4-5 εβδομάδων.
  2. Έξυπνος» με διαταραχή προσωπικότητας: Αν πρόκειται για άτομο με μεγάλο IQ, αλλά με διαταραχή προσωπικότητας, τότε θα εμφανιστεί ξανά μετά από 2-4 μήνες. Σε αυτή την περίπτωση το έργο της αστυνομίας θα είναι δύσκολο καθώς το μυαλό του θα τον εμποδίσει να επαναλάβει σύντομα την πράξη του, καθώς γνωρίζει την υψηλή αστυνομική ετοιμότητα στην περιοχή και τον υψηλό κίνδυνο σύλληψης του.
  3. Σεξουαλικό κίνητρο εμμονών: Ο δράστης στοχεύει στους οδηγούς ταξί και η επιλογή της οδού Χαριλάου Τρικούπη ως χώρο «τελετουργίας», έχει μεγάλο επίπεδο συναισθηματικότητας η οποία έχει σεξουαλικό υπόβαθρο. Πιθανόν κάποιος οδηγός ταξί της Κηφισιάς έχει παρενοχλήσει με ερωτικά κίνητρα κάποιο οικείο του πρόσωπο, μια σύντροφο, την μητέρα ή αδερφή του.