Επιστρέφουν στην Κρήτη οι αγρότες - Έληξε το συλλαλητήριο

Εκατοντάδες αγρότες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής με πλοία για Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr, το συντονιστικό των αγροτών αποφάσισε τη λήξη της κινητοποίησης, την οποία οι εκπρόσωποί τους χαρακτήρισαν επιτυχημένη, αλλά δήλωσαν αγανακτισμένοι από την αντιμετώπιση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το μεσημέρι οι αγρότες επέστρεψαν στην πλατεία Βάθη με σκοπό να γίνει μια νέα προσπάθεια για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου. Προηγουμένως έγινε πορεία στους δρόμους της Αθήνας με προορισμό τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να επιδώσουν ψήφισμα.

Οι αγρότες της Κρήτης έδειξαν τα δόντια τους με το που πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη.

“Ετοιμοπόλεμοι” περίπου 1.500 Κρητικοί αγρότες εξαγριώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους.

Τότε επιτέθηκαν  με μαγκούρες εναντίον των  δυνάμεων των ΜΑΤ που έριχναν χημικά για να τους αποτρέψουν, μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Στην συνέχεια ξέσπασε πετροπόλεμος και κυνηγητό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ΜΑΤ και αγρότες ήρθαν στα χέρια!