Με κινηματογραφικό τρόπο γλίτωσαν την σύλληψη οι έμποροι των ναρκωτικών χαπιών "Captagon"

Με κινηματογραφικό τρόπο ξεγλίστρησαν από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης 635.000 παράνομων χαπιών «Captagon» με το ψευδώνυμο «Αντρέας» και ο συνταξιούχος αστυνομικός, γνωστός ως «Σάκης». Σύμφωνα με την δικογραφία την οποία δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», από τις 26 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017, ημέρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση, τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση και τα δύο κρησφύγετά τους υπό 24ωρη επιτήρηση. Ο 47χρονος «Αντρέας» διέφυγε πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο, σύμφωνα με μάρτυρα. Ο 53χρονος «Σάκης», που ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, κρύφτηκε μέσα σε δασάκι δίπλα από το εργαστήριο της οργάνωσης στη Νέα Πέραμο.

Άνδρας του ΣΔΟΕ περιγράφει στην δικογραφία την δράση του 47χρονου Αλβανού αρχηγού λέγοντας: «Σε επιχείρηση στις 2 Μαρτίου 2017 στην οδό πλατείας Κύπρου στο Γαλάτσι, η γυναίκα του 47χρονου βγήκε από το σπίτι. Την πλησίασαν συνάδελφοι και τη ρώτησαν πού βρίσκεται ο σύζυγός της. Τους απάντησε ότι είναι εντός της οικίας ασθενής. Μεταβαίνοντας στην οικία προς διαπίστωση των λεγομένων της δεν εντοπίστηκε ο αρχηγός, ενώ η πεθερά του, που βρισκόταν στο σπίτι, είπε ότι είχε πηδήξει στον ακάλυπτο χώρο από το μπαλκόνι. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του». Στο σπίτι του βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων που έγραφε «Κουβέιτ Χημικά-Οξέα βιομηχανικής χρήσης», όπως και μια διεύθυνση e-mail για κρυπτογραφημένες επαφές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αποφασίστηκε την ίδια ημέρα η επέμβαση των Αρχών στο εργαστήριο του κυκλώματος στην οδό Διγενή Ακρίτα στη Νέα Πέραμο, το οποίο επιτηρούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή από μυστικούς άνδρες του ΣΔΟΕ. «Κατά τη διάρκεια της φρούρησης του εργαστηρίου εμφανίστηκε ο 44χρονος οδηγός ταξί (σ.σ. κατηγορούμενος) με αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαινε και ο αστυνομικός. Το όχημα σταμάτησε μπροστά από το εργαστήριο με τον 44χρονο να κατεβαίνει από το όχημα και να ελέγχει το λουκέτο, ενώ όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τον πλησίασαν για να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος πρόλαβε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και να διαφύγει προσωρινά. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε χωματόδρομο λοφίσκου και ο αυτοκινητιστής ακινητοποιήθηκε. Ο αστυνομικός που είχε ανέβει υψηλότερα στο λοφίσκο για να παρατηρεί τις κινήσεις στον περιβάλλοντα χώρο του εργαστηρίου, ενώ εκλήθη να παραδοθεί και να μείνει ακίνητος διέφυγε τρέχοντας σε διπλανό αλσύλλιο, χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του».

Βίντεο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα γνωστών τραγουδιστών αναρτούσε στο Facebook ο 53χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ποπυ ήταν λάτρης των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επικοινώνησε με τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο κατήλθε υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και ανέφερε ότι «όταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».