Γυναίκες ξαφρίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων - Προσποιούνται τις ενοικιάστριες

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό άγνωστων γυναικών οι οποίες ξαφρίζουν ιδιοκτήτες σπιτιών λέγοντας ότι επιθυμούν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα.

Η λεία τους είναι χρήματα και κοσμήματα, τα οποία αρπάζουν από τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες μπαίνοντας μέσα στα σπίτια τους και μάλιστα με την άδειά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν καταγραφεί περιστατικά σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Πώς δρα η σπείρα

Οι γυναίκες αρχικά πληροφορούνται μέσα από αγγελίες για σπίτια που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, τις οποίες βρίσκουν είτε στο διαδίκτυο είτε σε χάρτινες που βρίσκονται κολλημένες σε εισόδους πολυκατοικιών και άλλα σημεία.

Επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια τους συναντούν λέγοντας ότι ενδιαφέρονται για το εκάστοτε ακίνητο, το οποίο πολλές φορές βρίσκεται κοντά στο σπίτι του ιδιοκτήτη ή ακόμα και μέσα στο ίδιο το κτίριο.

Όταν οι άγνωστες φτάσουν στο σπίτι όπου μένει ο ιδιοκτήτης, μπαίνουν μέσα με τη δικαιολογία ότι θέλουν ένα ποτήρι νερό, με σκοπό να διαπιστώσουν ότι δεν βρίσκεται κανείς άλλος μέσα στο χώρο.

Όταν ο ιδιοκτήτης μαζί με τις άγνωστες ξεκινήσουν για το διαμέρισμα που ενοικιάζεται και φεύγοντας δεν κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του, η μία από τις δύο γυναίκες λέει πως πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα και δεν πηγαίνει στο διαμέρισμα. Όση ώρα ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης δείχνει τον χώρο στη μια από τις δύο γυναίκες, τότε εκείνη που υποτίθεται ότι έμεινε πίσω για να τηλεφωνήσει παραβιάζει την πόρτα του σπιτιού και κλέβει κοσμήματα και χρήματα. Στη συνέχεια επιστρέφει στο διαμέρισμα όπου βρίσκεται η συνεργός της με τον ιδιοκτήτη και φεύγουν. Φυσικά τα θύματα αντιλαμβάνονται την κλοπή όταν οι γυναίκες έχουν πλέον εξαφανιστεί.

Άλλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί αναφέρουν ότι η γυναίκες ξαφρίζουν και με διαφορετικό τρόπο τα θύματά τους, με τη μία να απασχολεί τον ιδιοκτήτη και την άλλη να μπαίνει μέσα στο σπίτι ζητώντας λίγο νερό. Έτσι όσο η μια γυναίκα μιλά στον ιδιοκτήτη, η άλλη κάνει “έρευνα” στους χώρους του σπιτιού για να βρει χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.