Προσωπικούς λόγους επικαλείται ο αστυνομικός για τη δολοφονία του ταξιτζή - Θρήνος στην κηδεία

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί, είπε ότι έφτασε στο έγκλημα “για προσωπικούς λόγους”.

Ένα από τα σενάρια είναι ότι ο δράστης κάνοντας λόγο για “προσωπικούς λόγους”, θα μπορούσε να εννοεί την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη ληστεία. Βλέποντας το θύμα να αντιδρά, ο νεαρός άνδρας τον πυροβόλησε. Το σενάριο αυτό δεν έχει διαψεύσει η αστυνομία.

Αφού ομολόγησε την πράξη του, σε βάρος του 30χρονου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Ο δράστης ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Μάλιστα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καστοριάς την ώρα που πραγματοποιούνταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου 52χρονου, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από την πλευρά των συγκλονισμένων συγγενών του θύματος.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Φίλοι και συγγενείς του οδηγού ταξί που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα, τον αποχαιρέτησαν χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε τη ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη. Η κηδεία έγινε στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης φέρουν μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους.

 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Ο 30χρονος δολοφόνος που είχε συλληφθεί από τις αρχές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τον 52χρονο ταξιτζή, πατέρα δύο παιδιών, το βράδυ της Παρασκευής 10/3 στη Λεύκη Καστοριάς, ήταν ο αστυνομικός που είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο δολοφόνος παραδέχτηκε ότι αφαίρεσε την ζωή από τον 52χρονο ταξιτζή. Ο ίδιος υπηρετούσε στην μονάδα ΟΠΚΕ και μάλιστα συμμετείχε στις ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου!

Το 45άρι όπλο με το οποίο φαίνεται να έγινε το έγκλημα στην Καστοριά, το κατείχε νόμιμα ο ειδικός φρουρός σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, καθώς ήθελε να έχει ένα καλύτερο περίστροφο από αυτό που του είχε δώσει η υπηρεσία του για αυτοπροστασία. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης δείχνουν ότι το συγκεκριμένο όπλο, ήταν το ίδιο με το οποίο ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει τον αρχιτρομοκράτη το 2014.

Οι κάτοικοι δηλώνουν για το θύμα, ότι ήταν καλό παιδί και υπόδειγμα οικογενειάρχη, ενώ η σύζυγος του άτυχου άνδρα ευρισκόμενη σε κακή ψυχολογική κατάσταση είπε: «Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι ώρες που περνάω εγώ και η οικογένειά μου είναι δύσκολες. Δεν ξέρω γιατί σκότωσαν τον άντρα μου».

Ο συλληφθείς υπηρετούσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια είχε μετατεθεί στην Καστοριά. Ο 52χρονος οδηγός ταξί εντοπίστηκε νεκρός από συγγενείς του, σε απόσταση 50 μέτρων από το όχημά του, με μια σφαίρα στον κρόταφο και μία στο στήθος, γύρω στις 20:00 την Παρασκευή το βράδυ από 45άρι πιστόλι.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του 30χρονου από εικόνες σε τηλεοπτική κάμερα που έδειξαν ότι ο αστυνομικός που ανακρίνεται μπήκε στο ταξί του 52χρονου λίγο πριν το στυγερό έγκλημα και από το GPS του ταξί που κατέγραψε την τελευταία διαδρομή με προορισμό τις αποθήκες του πατέρα του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών Βορείου Ελλάδος και της Ασφάλειας Καστοριάς, το θύμα πυροβολήθηκε πρώτα πισώπλατα από τον 30χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος στη συνέχεια του έδωσε την χαριστική βολή πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση στο κεφάλι.

Η σορός του άτυχου ταξιτζή βρέθηκε 50 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό του, σε μια ερημική περιοχή κοντά στο ποτάμι της Κορομηλιάς. Ο γιος του τον αναζητούσε από τις 17:30 το απόγευμα, όμως ο πατέρας του δεν απαντούσε στις απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις.