Καρέ καρέ το πιστολίδι στο Καματερό - Στο νοσοκομείο ο δράστης (video)

Στιγμές τρόμου και μεγάλης αγωνίας έζησαν κάτοικοι στο Καματερό, την ώρα που έκαναν αμέριμνοι τις αγορές τους σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Το απόγευμα του Σαββάτου ένας ένοπλος άνδρας ανάγκασε τους πελάτες να ανέβουν στον πρώτο όροφο του καταστήματος και άδειασε τα ταμεία. Αμέσως μετά βγήκε από το κατάστημα, ωστόσο εκεί τον περίμεναν άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί για ληστεία από συναγερμό του κτιρίου.

Εκείνη τη στιγμή ο αδίστακτος ληστής άρπαξε από τον λαιμό μια γυναίκα υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, με σκοπό να γλιτώσει από πιθανούς πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί τον καλούσαν να παραδοθεί και κάποια στιγμή η γυναίκα κατάφερε να αποδράσει. Εκείνη την ώρα ο δράστης άνοιξε πυρ με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο ληστής να τραυματιστεί. Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Έλληνας 39 ετών και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας σε σοβαρή κατάσταση, καθώς δέχθηκε δύο σφαίρες. Μαρτυρίες κάνουν λόγο και για δεύτερο δράστη ο οποίος κρατούσε “τσίλιες”, ενώ ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 39χρονο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την ένταση του περιστατικού.

Νέα στοιχεία αναφέρουν ότι ο ληστής του Καματερού είχε “επισκεφθεί” στο παρελθόν το ίδιο σούπερ μάρκετ και μάλιστα δύο φορές αρπάζοντας από τα ταμεία μικρό χρηματικό ποσό.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι υπάλληλοι πάτησαν το “κουμπί πανικού”, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την ληστεία: Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καλούν τον δράστη να παραδοθεί και να ελευθερώσει την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ. Λίγες στιγμές μετά, ο ληστής τραυματίζεται από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι διάλογοι των αστυνομικών με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

“Δεχθήκαμε Ε23 (πυροβολισμούς), δεν είχαμε άλλη επιλογή, μας σημάδευε με κάλυψη με όμηρο…” διαβιβάζει ο αστυνομικός προς το κέντρο, αφού έχει δεχθεί τα συγχαρητήρια από τον προϊστάμενο του τμήματος.

Ηχητικό από το policenews.eu:

Επίσης το βίντεο που μετέδωσε το Star, δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στο σημείο, ενώ ζητούν από τον δράστη να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί.

«Αν με ακούς, μην κάνεις την θέση σου πιο δύσκολη.

Βγες τώρα και πέταξε το όπλο! Με ακούς;», ακούγεται να φωνάζει ο αστυνομικός προς τον δράστη, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σούπερ μάρκετ.

Στη συνέχεια του βίντεο, ο δράστης μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο.