Ιατρικό "χέρι" δείχνει η νεκροψία του εμβρύου στη Λάρισα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το κύημα που βρέθηκε τη Δευτέρα μέσα σε σακούλα με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα στη διαλογή απορριμάτων ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις του ΦΟΣΔΑ στη Γυρτώνη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, η αποβολή του εμβρύου έγινε με τη βοήθεια γιατρού, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για έμβρυο αγοριού στον πέμπτο μήνα της κύησης και ο θάνατος του ήταν ενδομήτριος.

Το έμβρυο έφερε κάποιες κακώσεις, οι οποίες όμως πιθανόν να προκλήθηκαν μεταθανάτια και αποδίδονται στην επέμβαση που χρειάστηκε για να γίνει η έξοδος.

Όλα τα παραπάνω, όπως και ο τρόπος που βρέθηκε το έμβρυο, μέσα στη σακούλα με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα, μαρτυρούν πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Πλέον μετά και από αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το τοπικό μέσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα απορρίμματα στα οποία βρέθηκε το έμβρυο προέρχονται από την περιοχή της Ελασσόνας, εστιάζουν τις έρευνές τους στον εντοπισμό του γιατρού ή του νοσηλευτή που έκανε την επέμβαση αλλά και στη μητέρα του εμβρύου.