Το τελευταίο αντίο στην 10χρονη Βαλεντίνη - Ράγισαν και οι πέτρες

Το τελευταίο αντίο στη μικρή Βαλεντίνη που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του 59χρονου πατέρα της, είπαν πριν λίγη ώρα, συγγενείς και συμμαθητές.

Το άψυχο κορμάκι της 10χρονης Βαλεντίνης έχει μπει σε λευκό φέρετρο για να ταφεί δίπλα ακριβώς στο μνήμα της μητέρας της.

Συντετριμμένοι οι δυο θείοι της, που την λάτρεψαν σαν δικό τους παιδί, κουβαλούν το φέρετρο ως και την τελευταία κατοικία της λατρεμένης τους ανιψιάς, δίχως να μπορούν ακόμα να πιστέψουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο θάνατος της Βαλεντίνης έχει συγκλονίσει τους μικρούς συμμαθητές της, με τον Δήμο Μεσσήνης και τους τοπικούς φορείς να εξετάζουν ήδη την παροχή υποστήριξης στα παιδιά, ενώ ως ένδειξη πένθους το σχολείο της άτυχης μικρούλας έμεινε σήμερα κλειστό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ζωή του 59χρονου είχε ήδη τελειώσει όταν πριν από πέντε χρόνια η μοναδική γυναίκα που αγάπησε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας σοβαρής ασθένειας, έχοντας όμως προλάβει να του χαρίσει ό,τι πιο πολύτιμο μπορούσε, τη μικρή του κόρη, τη Βαλεντίνη. Έκτοτε είχε κλειστεί στον εαυτό του και προσπαθούσε να μεγαλώσει το παιδί του.

mes01

Οι εμμονές πως οι συγγενείς της γυναίκας του ήθελαν να του πάρουν το παιδί, τον είχαν κυριεύσει θολώνοντάς του το μυαλό και δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις του μαζί τους.

Τον τελευταίο καιρό νέες εμμονές πως ο ίδιος ήταν βαριά άρρωστος τον είχαν κυριεύσει και δεν τον άφηναν να σκεφτεί καθαρά. Ο άνδρας θεωρούσε πως πάσχει από καρκίνο και πως θα πέθαινε, όπως η γυναίκα του πριν περίπου 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, ο πατέρας θεωρούσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει, όταν για άγνωστο λόγο σταμάτησε την θεραπευτική αγωγή που έπαιρνε για να τον κρατά σε ισορροπία. Κάτοικοι της περιοχής που τον έβλεπαν συχνά αναφέρουν πως τους έλεγε για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο, κανείς δεν έδωσε περισσότερη σημασία.

Η οικογένεια της μητέρας είχε ζητήσει την επιμέλεια της μικρής, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως αφού ο πατέρας δεν είχε πρόβλημα και το παιδί τον θέλει, θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία του να μεγαλώνει με τον πατέρα του. Τα οικονομικά προβλήματα, η έλλειψη εργασίας και η ανασφάλεια έκαναν τον πατέρα να χάνει βάρος και να νομίζει πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, παρά την διαβεβαίωση του γιατρού ότι δεν πάσχει από κάτι παθολογικό.

Εδώ και καιρό, ο 59χρονος είχε καταστρώσει το σχέδιό του, που δεν ήταν άλλο από το να δολοφονήσει το παιδί του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά και τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί.

mes02

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν ξυπνήσει η Βαλεντίνη για το σχολείο, κλείδωσε την πόρτα για να μην μπορέσει να ανοίξει η γυναίκα που τους φρόντιζε, πήρε την καραμπίνα και πήγε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν το παιδί. Την πυροβόλησε θανάσιμα, ενώ κοιμόταν και αυτοπυροβολήθηκε με το δίκανό του.

Ο πατέρας και η κόρη βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους από τον θείο της μικρής, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.