Στον Εισαγγελέα ο δολοφόνος του Μοσχάτου - Τα τελευταία λόγια του θύματος στην ΕΛ.ΑΣ (φωτό)

Ο παραολυμπιονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, πρωταγωνιστής του φονικού στο Μοσχάτο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήμουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά, θα τα μάθετε στην ώρα τους», ήταν τα λόγια του Τσαγκάρη, ο οποίος δολοφόνησε τον 47χρονο, Μάριο Λουκόπουλο, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί ο δράστης στην περιοχή.

Η δήλωση έγινε την ώρα που ο Βασίλης Τσαγκάρης βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης

Ο δράστης είχε αναφέρει στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του, ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ανήκε στο θύμα, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό πως το πιστόλι ήταν του ίδιου, ήταν παράνομα στην ιδιοκτησία του εδώ και 5 χρόνια και το είχε μόνιμα στο αναπηρικό του καρότσι.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για τη δολοφονία, είναι ότι οι κάμερες ασφαλείας στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ δεν λειτουργούσαν. Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν το αν είχαν απενεργοποιηθεί από πρόθεση ή αν ήταν απλώς χαλασμένες. Σημειώνεται ότι στην πρώτη περίπτωση η έρευνα θα στραφεί σε προμελετημένο έγκλημα.

Το χρονικό της δολοφονίας

«Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Είμαι στην οδό Μακρυγιάννη, σε πρακτορείο ΟΠΑΠ». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που πρόλαβε να πει το ίδιο το θύμα στην αστυνομία όπου τηλεφώνησε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης. Το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν ξεψυχήσει μέσα στο πρακτορείο, την ώρα που ο Βασίλης Τσαγκάρης αποχωρούσε από το πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στο σημείο, όπου είδαν από μακριά έναν παραπληγικό με καροτσάκι. Χωρίς να χάσουν χρόνο, παραβίασαν τα ρολά και εντόπισαν το θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Κατά την έρευνα στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν ένα πιστόλι Ζastava των 22 ΜΜ, πέντε κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος, 4 φυσίγγια και μάλιστα δύο κάλυκες βρέθηκαν στο ίδιο το πορτοφόλι του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος δράστης είχε αναφέρει πως με τον 47χρονο είχαν ένα έντονο παρελθόν, καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του διατηρούσε περιστασιακή ερωτική σχέση με το θύμα. Όπως είπε,  διαπληκτίστηκαν με αφορμή επικείμενη δίκη του 47χρονου με την εν διαστάσει σύζυγό του για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Μάριος Λουκόπουλος είχε καλέσει τον Βασίλη Τσαγκάρη ως μάρτυρα στο δικαστήριο, με σκοπό να αποδείξει ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις παράλληλα με τον γάμο του.

Όπως ισχυρίζεται ο δράστης, ο 47χρονος τον απείλησε με πιστόλι που είχε μαζί του, επιχείρησε να το αποσπάσει από τα χέρια του και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αυτό εκπυρσοκρότησε.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, το όπλο του θύματος έμεινε στα δικά του χέρια μετά τον πυροβολισμό και πυροβόλησε επανειλημμένα κατά του Λουκόπουλου. Μετά την πράξη του κατέβασε τα ρολά του πρακτορείου και πήγε στο σπίτι του, όπου ανέφερε στη μητέρα του το αιματηρό περιστατικό.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2002. Στο ενεργητικό του έχει μεγάλες διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο πρόσθιο.

Ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος

Αναφορικά με τον Μάριο Λουκόπουλο, ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στον Πειραιά, είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια, δύο τυφέκια και μία σκοπευτική διόπτρα, οι οποίες ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016, εξαιτίας δικογραφίας που είχε σχηματισθεί σε βάρος του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του.

Το θύμα της δολοφονίας είχε κατηγορηθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση, ενώ του είχε αφαιρεθεί ο οπλισμός.