Παραδόθηκε κατά φαντασίαν μανιακός δολοφόνος ταξιτζήδων

«Κύριε αστυνόμε εγώ είμαι ο μανιακός δολοφόνος που επιτίθεται σε ταξιτζήδες. Μπορείτε να με συλλάβετε». Πρόκειται για φράση άνδρα που εμφανίστηκε στην αστυνομία με σκοπό να παραδοθεί ως ο δράστης της εκτέλεσης του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Κηφισιά.

Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε για να “ομολογήσει” το έγκλημα στην περιοχή των Εξαρχείων, είχε διαβάσει και αποστηθίσει όλες τις λεπτομέρειες των αστυνομικών ρεπορτάζ για να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο πειστικός στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Άρχισε να εξιστορεί το πως έκανε το έγκλημα αλλά γρήγορα άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και τον άφησαν να επιστρέψει ήσυχος στο σπίτι του.

Επίσης, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα έχει κινήσει το αστυνομικό δαιμόνιο πολιτών και προκάλεσε κατακλυσμό τηλεφωνημάτων στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., από τα οποία θα μπορούσε, όπως λένε αστυνομικές πηγές, να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο από φανταστικές ιστορίες.

Οι αστυνομικοί, όπως κάνουν σε όλες τις υποθέσεις, είναι υποχρεωμένοι να ελέγξουν όλες τις πληροφορίες, οι οποίες ξεπέρασαν τις 300, προκειμένου να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες.

Η Αστυνομία έχει εξετάσει και απορρίψει σχεδόν το σύνολο (τουλάχιστον το 85%) των ενημερώσεων που έχει λάβει από πολίτες.