Ράγισαν καρδιές στη δίκη για τον πνιγμό των τριών φοιτητών στην Πάτρα

Τις τραγικές μνήμες από το τροχαίο στο λιμάνι της Πάτρας όπου πνίγηκαν τρεις νέοι άνθρωποι ξύπνησε η δίκη που ξεκίνησε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τον 21χρονο Ανδρέα Αλέξη και την 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη από την Πάτρα και την επίσης 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Στη δίκη παρουσιάστηκε ο 25χρονος κατηγορούμενος, οδηγός του μοιραίου οχήματος, αλλά και ο πατέρας του άτυχου Ανδρέα.

Πληροφορίες που επικαλείται το tempo24.gr αναφέρουν πως ο πατέρας του νεαρού ζήτησε από το δικαστήριο την άδεια για να συναντήσει τον κατηγορούμενο. Όπως φέρεται να είπε, ο λόγος είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο δεν τον έχει γνωρίσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το δικαστήριο έδωσε τη σχετική άδεια και μεταφέρει μια συγκλονιστική στιγμή, κατά την οποία ο τραγικός πατέρας κοίταξε τον κατηγορούμενο δείχνοντάς του μια φωτογραφία του Ανδρέα.

Εκτός από τον πατέρα του Ανδρέα Αλέξη, κατέθεσαν επίσης η μητέρα του και ο αδελφός του, αλλά και οι γονείς της Ρεγγίνας Ζαπάντη. Ο πατέρας του κοριτσιού απηύθυνε έκκληση πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης να μαθευτεί η αλήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη Δευτέρα 27/3 κατέθεσε και ο συνοδηγός, ο οποίος φέρεται να είπε πως ο κατηγορούμενος οδηγός πρόλαβε και πήδηξε από το αυτοκίνητο πριν αυτό πέσει στη θάλασσα μαζί με τα αδικοχαμένα παιδιά.

Καθώς η ακροαματική διαδικασία ίσως και να μην ολοκληρωθεί άμεσα, αναμένεται την Τρίτη 28/3 να καταθέσουν ο τρίτος που κατάφερε να διασωθεί, ο οδηγός ταξί που έσπευσε στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια, καθώς και δύο μάρτυρες υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η απολογία του 25χρονου κατηγορούμενου, η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των τεσσάρων δικηγόρων για να εκδοθεί η απόφαση.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στον μώλο της Αγίου Νικολάου, το παλιό λιμάνι της Πάτρας. Σε ένα αυτοκίνητο επέβαινε μια παρέα από 6 φοιτητές, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Τρεις από αυτούς δεν κατάφεραν να ανασυρθούν ζωντανοί.

Αρχικά η δίκη είχε οριστεί για το Δεκέμβριο του 2016, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο 25χρονος Πατρινός που οδηγούσε το μοιραίο όχημα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.