Εξοικειώνοντας με την αναπηρία: Ίδρυμα Ωνάση, δήμος Αθηναίων στο πλευρό του ΣΚΕΠ το Μάρτιο

Toν απολογισμό των δράσεών του για το μήνα Μάρτιο παρουσίασε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.). Workshop, εργαστήρια εξοικείωσης,
skep1

Σ.Κ.Ε.Π. – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ: Ένα διαφορετικό workshop
Μαθητές από το Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής μαζί με φοιτητές και απόφοιτους Ανθρωπιστικών Σπουδών, συμμετείχαν σε ένα ιδιαίτερο workshop στους χώρους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μέσα από την εισαγωγή για το ρόλο και την εξέλιξη του βιβλίου στη διαιώνιση της ιστορικής μνήμης, ακούστηκε η «φωνή» νέων, με & χωρίς αναπηρία.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση ενός βιβλιοδέτη, οι συμμετέχοντες μεταμόρφωσαν παραδοσιακές βιβλιοδεσίες σε πρωτότυπα σημειωματάρια!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ωνάση, στους βιβλιοδέτες κ.Λέγγα και κα.Ραϊσάκη και στους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν την δράση μας.

skep2

Πάμε πανεπιστήμιο;

Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε αναλάβει την εκπαίδευση των φοιτητών της Μονάδας Προσβασιμότητας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, οι οποίοι εθελοντικά συνοδεύουν συμφοιτητές τους με αναπηρία.
Τους δείχνουμε τεχνικές συνοδείας ατόμου σε χειροκίνητο αμαξίδιο και συζητάμε για την ελληνική πραγματικότητα της αναπηρίας!

Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ σε αυτήν την προσπάθεια για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση εδώ: http://access.uoa.gr/

skep4Ο Σ.Κ.Ε.Π. για τους Νέους

Στο πρώτο συνέδριο του προγράμματος Catch EyoU, ενημερώσαμε τους συμμετέχοντες για τα συνολικά προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. και τον κοινωνικό αντίκτυπο τους στους νέους!

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ!

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων

Είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος.
Είμαστε όλοι μέρος της λύσης!

lysh

empodiaΣτο πλαίσιο του προγράμματος “Σκέψου Αλλιώς” του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο, προσκαλέσαμε και προκαλέσαμε το κοινό να προσεγγίσει διαφορετικά την καθημερινότητα της αναπηρίας. Να δει πως δεν υπάρχουν μεγάλα ή μικρά εμπόδια, αλλά απλά… εμπόδια.

 

stelΟ Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, συντόνισε έναν ανοιχτό διάλογο με μικρούς και μεγάλους ακροατές. Παρουσιάζοντας τον δικό του τρόπο να διαχειριστεί την καθημερινότητά του μέσα σε μια μη προσβάσιμη κοινωνία, έδωσε έναυσμα στο κοινό για σκέψη, προκλήσεις και λύσεις.

 

gabΗ Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, συνεργάτιδα του Σ.Κ.Ε.Π., υλοποίησε το βιωματικό εργαστήρι: “Λαβύρινθος των Αισθήσεων”. Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο χρησιμοποιεί την αφή, την ακοή, την όσφρηση και την όραση, ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το συγκεκριμένο εργαστήρι οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αθηναίων για την διοργάνωση και στους εθελοντές που υποστήριξαν ένθερμα την εκδήλωση!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

sxoleiaΌπως κάθε μήνα, επισκεφθήκαμε πολλά σχολεία της Αττικής! Μόνο τον Μάρτιο, βρεθήκαμε σε 21 σχολικές δομές ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας 1365 νέους. Μπορείτε να δείτε την αλληλεπίδραση του Σ.Κ.Ε.Π με τους μαθητές στη σελίδα μας στο facebook και στο Instagram!
Το έργο του Σ.Κ.Ε.Π. στηρίζεται σε δωρεές και χορηγίες που μας προσφέρουν εταιρείες, οργανισμοί, ιδιώτες και μέλη.

Η αμέριστη υποστήριξη σας, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας και να συνεχίσουμε το έργο μας.