Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση του βρέφους που ξεψύχησε στην Κρήτη

Στη δικαιοσύνη στρέφονται πλέον οι γονείς του άτυχου βρέφους, 16 μηνών, που εξέπνευσε πριν από μερικές μέρες στο “ΠΑΓΝH” όπου και είχε μεταφερθεί με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Για “θέατρο του παραλόγου” κάνει λόγο ο πατέρας του βρέφους, Γιώργος Ξυλούρης σε δηλώσεις του στο “ekriti.gr”, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτό που απαιτεί είναι η άμεση τιμωρία των υπευθύνων για το θάνατο του παιδιού του.

“Είμαι αποφασισμένος να παλέψω και να αποκαλύψω όλα όσα είδα και έζησα από τη στιγμή που μπήκε το παιδί μου στο νοσοκομείο μέχρι που το πήρα νεκρό στα χέρια μου. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν για τον άδικο θάνατο του παιδιού μου που ήταν ηλικίας μόλις 16 μηνών”, αναφέρει ο κ. Ξυλούρης, ενώ συμπληρώνει: “Όλο αυτό το διάστημα έζησα ένα θέατρο του παραλόγου και πάλευα ουσιαστικά μόνος μου μαζί με την οικογένειά μου για να σώσω το παιδί μου. Με τον άδικο θάνατο του παιδιού μου αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν”.

“Ήδη έχει πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή πλην όμως αυτό αποτελεί μόνον την αρχή για τον καταλογισμό των ευθυνών προς αυτούς που είναι υπαίτιοι για τον θάνατό του. Συνέβησαν πολλά, ένα μέρος των οποίων κατέθεσε ήδη ο πατέρας στο αστυνομικό τμήμα. Η υπόθεση τώρα μόλις ξεκίνησε”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Επισημαίνεται πως για περισσότερο από ένα μήνα το άτυχο αγοράκι προσπαθούσε να κρατηθεί στην ζωή. Τελικά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στη ΜΕΘ Παίδων “ΠΑΓΝΗ” όπου και νοσηλευόταν.

Στις 15 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Ωστόσο η μεταφορά που αναβλήθηκε καθώς, όπως είχε δηλώσει τότε στο “ekriti.gr”, ο διοικητής του “ΠΑΓΝΗ”, Γιάννης Τασσόπουλος, κρίθηκε πως έπρεπε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.

Το αγοράκι που αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στο παρελθόν είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση στο Ωνάσειο.