Έτσι θα γίνονται οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

Τη διεύρυνση των υποψηφίων που θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο και την επιτάχυνση όλων των σχετικών διαδικασιών έχει ως στόχο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”. Στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αποσαφηνίζονται τα κριτήρια επιλογής και ρυθμίζονται οι δυνατότητες μοριοδότησης των υποψηφίων για τις προαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία:
“Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις θέσεις προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης έχουν όλοι οι υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης και υπάγονται στις διατάξεις του Κώδικα. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 5 θέσεις κατ’ ανώτατο όριο ανά προκήρυξη. Από το ανωτέρω δικαίωμα συμμετοχής εξαιρούνται όσοι προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης έχουν παραμείνει στις θέσεις ευθύνης”

Επίσης,
“Διευρύνονται οι δυνατότητες για μοριοδότηση της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς. Η πιστοποιημένη επιμόρφωση καθώς και η επιμόρφωση που παρέχεται από τις σχολές/εθνικά κέντρα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Eνωσης και από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, μοριοδοτείται με 10 μόρια ανά σεμινάριο επιμόρφωσης με ανώτατο όριο τα 40 μόρια. Με όμοιο τρόπο, μοριοδοτείται και η επιμόρφωση που παρασχέθηκε αποκλειστικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) πριν από τη 15η Μαΐου του 2009. Για τη βαθμολογία του κριτηρίου της πιστοποιημένης επιμόρφωσης που προβλέπεται, λαμβάνεται υπόψη η επιμόρφωση κατά την τελευταία δεκαετία”.