Συνελήφθη ο δράκος με το ποδήλατο-Έβαζε στο στόχαστρο μαθήτριες στο κέντρο της Αθήνας

Στα χέρια των αρχών έπεσε χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου 33χρονος ημεδαπός που κατηγορείται ότι εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, 11 έως 17 ετών, τις ακολουθούσε με ποδήλατο μέχρι την είσοδο των κατοικιών τους και στη συνέχεια, προσποιούμενος κάποιες φορές τον αστυνομικό, ισχυριζόμενος ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο τους και τις εξανάγκαζε σε σωματική έρευνα ενεργώντας σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και αντιποίηση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από το 2011 έως και σήμερα, ο 33χρονος -χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο δράσης- διέπραξε έξι αποπλανήσεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, σε Πατήσια, Κολωνό, Βοτανικό, Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα, που χρησιμοποιούσε κατά την παράνομη δράση του.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις ο φόβος των θυμάτων οδηγεί στην απόκρυψη των περιστατικών.

Ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε μπει στις φυλακές Τρίπολης από 13/10/12 έως 5/4/13 για βιασμό ενήλικης και στις φυλακές Μαλανδρίνου από 10/11/13 έως 11/4/14 για ληστεία.