Κρήτη: "Φτωχά" τα στοιχεία για την απαγωγή του επιχειρηματία - Τι περιμένει η ΕΛΑΣ

Επαγγελματίες φαίνεται ότι είναι οι δράστες που βρίσκονται πίσω από την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία από το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να “προδώσει” τις κινήσεις τους.

Ως εκ τούτου η αστυνομία κινείται με πολύ δειλά βήματα και πλέον περιμένουν “απόδειξη ζωής” ώστε να οργανώσουν το σχέδιο για την επιχείρηση διάσωσης του θύματος απαγωγής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι εχθρός, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι απαγωγείς φέρονται να έχουν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία και να έχουν ζητήσει λύτρα, με το ποσό να παραμένει άγνωστο.

Στο Ηράκλειο βρίσκονται ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ που θα αναλάβουν τη διαπραγμάτευση με τους δράστες, εφόσον φυσικά βεβαιωθούν ότι ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως μέχρι στιγμής η αστυνομία εξακολουθεί να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες και να μην έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί να παρασχεθούν τεχνικά μέσα προκειμένου να εντοπισθούν και να «απομονωθούν» επικοινωνίες που έγιναν την κρίσιμη ώρα που εκτιμάται ότι έγινε η απαγωγή στην ευρύτερη περιοχή των Καλεσσών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες από τη στιγμή που επιβίβασαν το θύμα τους σε άγνωστο μέσο, έχοντας προηγουμένως κάψει δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για την απαγωγή.

Το χρονικό

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, η απαγωγή έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης την ώρα που ο 54χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα (οικισμός έξω από την πόλη).

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα όταν εντοπίστηκε το πολυτελές αυτοκίνητο του θύματος εγκαταλελειμμένο, τρακαρισμένο και με τις πόρτες ανοιχτές στον επαρχιακό δρόμο.

Αφού διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκει στον επιχειρηματία, οι αρχές επικοινώνησαν με τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία δεν είχαν ιδέα για το περιστατικό. Οι οικείοι του κάλεσαν και πάλι το κινητό του το οποίο χτύπησε εκείνη τη στιγμή, αλλά αμέσως “σίγησε”.

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική έλαβε τηλεφώνημα για δύο φλεγόμενα αυτοκίνητα στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν, ωστόσο, ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να «κλείσουν» το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα τον επιβίβασαν αρχικά, μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με τρίτο.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από κατοίκους που είδαν τις φλόγες και έσπευσε στο σημείο με 8 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά.

Βέβαια μέχρι εκείνη την ώρα και τα δύο οχήματα είχαν καταστραφεί και πλέον ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν λεπτομερέστατες εξετάσεις σε ό,τι έχει απομείνει με σκοπό να εντοπίσουν τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Ακόμα ένα εμπόδιο για τις έρευνες είναι το γεγονός ότι έβρεξε στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα όποια στοιχεία να περιορίζονται σημαντικά.

Όσο για το κινητό του επιχειρηματία, αυτό παραμένει κλειστό, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον εντοπισμό του. Για την υπόθεση έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει στο θύμα.