ΕΛ.ΑΣ.: Παραδέχεται το φιάσκο στη ληστεία του Π.Φαλήρου

«Τρύπες» στο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη χθεσινή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο, αναζητά η Αστυνομία, παραδεχόμενη αφενός και αποδίδοντας εμμέσως εκεί το φιάσκο με το ληστή που κατάφερε να διαφύγει έχοντας παραμείνει επί δεκατέσσερις και πλέον ώρες σε μια ντουλάπα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών»: Πρακτικά αναζητώνται τα «στεγανά» εκείνα μεταξύ των υπηρεσιών που δεν επέτρεψαν τον επαρκή τους συντονισμό, ώστε μια επιχείρηση που εξαρχής είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε επιτυχία, να καταλήξει, τελικά, σε φιάσκο.

Από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν πάντως, είναι ότι στελέχη της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από την πόρτα της ντουλάπας μέσα στην οποία είχε κρυφτεί ο καταζητούμενος ληστής, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να ανοίξει τη ντουλάπα, όχι αναζητώντας τον, αλλά έστω για να διαπιστώσει αν οι δράστες είχαν ψάξει και εκεί, άρα πιθανότητα θα έπρεπε και εκεί να αναζητήσουν στοιχεία. Και βέβαια, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε ένα σπίτι που είχε κάλυψη με κάμερες κανένας στη διάρκεια της επιχείρησης δεν είδε προσεκτικά το υλικό τους για να διαπιστώσει αν είχαν βγει από το σπίτι και οι τέσσερις άνδρες που είχαν εισβάλει. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα είχε διαπιστωθεί ότι από τους τέσσερις είχαν βγει από το διαμέρισμα οι τρεις.

Μετά το φιάσκο, ψάχνουν παντού τον ληστή που έχασαν από την ντουλάπα

Ακόμα και σε σενάριο ταινίας θα δυσκολευόταν κανείς να πιστέψει την εξέλιξη που είχε η ληστεία που ξεκίνησε χθες το πρωί σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο. Από τους τέσσερις ληστές, οι δύο συνελήφθησαν, ο τρίτος σκοτώθηκε, ο τέταρτος όμως επί ώρες ήταν άφαντος. Και την ώρα που η αστυνομία «χτένιζε» την περιοχή και τις γύρω πολυκατοικίες για να τον εντοπίσει, αμέλησε να ψάξει στο διαμέρισμα της ληστείας!

Ο δράστης κρυβόταν από το πρωί σε ντουλάπα του διαμερίσματος και ήταν αργά τη νύχτα που αποκαλύφθηκε η απίστευτη γκάφα και παράλειψη της αστυνομίας. Και αυτό γιατί ο άντρας έκανε την ανάγκη του μέσα στη ντουλάπα, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να κινήσει την περιέργεια του γιου της 66χρονης που έμενε στο διαμέρισμα, ο οποίος προσπάθησε να εντοπίσει την «πηγή» της. Η μυρωδιά τον οδήγησε στη ντουλάπα και όταν άνοιξε είδε έναν κουκουλοφόρο να τον απειλεί με πιστόλι!