Βίντεο: Ασθενής στην Πάτρα περπάτησε μετά από πολλά χρόνια στο αμαξίδιο

Ανακούφιση και χαρά έφερε στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, το γεγονός της αποκατάστασης του βαδίσματος ασθενούς, που είχε να περπατήσει πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα στην κλινική αποκατάστασης κακώσεων νωτιαίου μυελού, ο Τέλης απέδειξε πως η θέληση του ίδιου αλλά και η προσπάθεια του προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών), μπορεί να δώσει “φτερά” σε έναν άνθρωπο και να αποδείξει πως ο δημόσιος τομέας της χώρας δεν είναι τελείως αποδιοργανωμένος.

Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε αρκετά χρόνια να περπατήσει χάριν στις προσπάθειες των ανθρώπων γύρων του, αλλά και του ίδιου που μετά από φυσικοθεραπεία και πολύ προσπάθεια στην κλινική περπατάει ανεξάρτητα και ξεκινά το νέο κύκλο του ταξιδιού του, προκειμένου να βγει ακόμα πιο δυνατός από το νοσοκομείο.

Η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική και ιδρύθηκε επίσημα το 2010 (ΦΕΚ 1091, 19.7.2010) στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο πεδίο της Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού.

Δείτε το βίντεο με τα πρώτα του βήματα εδώ

(Η προβολή του αποσπάσματος προϋποθέτει την ύπαρξη προσωπικής ιστοσελίδας στο facebook).