Τραγωδία στα Ανώγεια: Σκότωσε συγγενή του για μερικά βοσκοτόπια

Ένας 23χρονος από τα Ανώγεια έπεσε νεκρός από σφαίρα συγγενή του, μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών σε βοσκοτόπια στον ορεινό Μυλοπόταμο, στον Ψηλορείτη. Τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί από το χωριό, ώστε να αποφευχθούν πιθανά αντίποινα. Ο 23χρονος αφήνει πίσω του δύο γονείς και τρία αδέρφια. Όλη η οικογένεια μένει ακριβώς δίπλα στο σπίτι του δράστη.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 23χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία. Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης και κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να διατηρήσουν την ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία χρόνια διαφωνία που αφορούσε την ιδιοκτησία κάποιων εκτάσεων γης, δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Και στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί εντάσεις για το ίδιο θέμα, χωρίς όμως να φτάσει η διαφωνία σε τέτοιο τραγικό σημείο.

Οι αρχές ερευνούν την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν το δράστη.