Παραδόθηκε ο 54χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον ανηψιό του στην Κρήτη

Παραδόθηκε ο 54χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη, επάνω στον καβγά που είχαν για κτηματικές διαφορές στα Ανώγεια της Κρήτης.

Ο 54χρονος παραδόθηκε συνοδεία συγγενών του, ανάμεσα στους οποίους και ο 23χρονος γιος του, ο οποίος δήλωσε στις αρχές ότι είναι στην διάθεση τους.

Αναμένεται να οδηγηθεί, ενώπιον του εισαγγελέα για την άσκηση της ποινικής δίωξης και ακολούθως στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

Πληροφορίες θέλουν τον 54χρονο να ζητάει προθεσμία για την απολογία του, ως την Μ.Παρασκευή.

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, ενώ ο 54χρονος ο οποίος δια του δικηγόρου του ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας, είχε εξαφανιστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο 54χρονος θείος του θύματος, το διάστημα αυτό προετοίμαζε με τον δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του, και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν εντάσεις ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, στο σημείο που συνέβη ο φόνος.