Αρχιλοχίας Πλεξίδα: Πετούσαμε χαμηλά, ακουμπήσαμε τα καλώδια

Τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι περιέγραψε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα» συμπλήρωσε η Βασιλική Πλεξίδα σύμφωνα με το Έθνος.

Την Αρχιλοχία εντόπισε πρώτος ο τεχνικός της ΔΕΗ, Δημοσθένης Χατζηλελέκος, ο οποίος έφτασε πρώτος στον τόπο του δυστυχήματος:“Ειδοποιηθήκαμε από πελάτες της ΔΕΗ πως κόπηκε το ρεύμα και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το δίκτυο για να εντοπίσουμε την βλάβη”

Ψάχνοντας να εντοπίσουν το τι προκάλεσε την διακοπή του ρεύματος, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, είδαν τα συντρίμμια και πλησιάζοντας περισσότερο, είδαν ζωντανή την αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα: «Είδα μία κοπελίτσα, καθόταν σαν σε κάθισμα, κάτω στο χώμα, ήταν χτυπημένη»,

Ο τεχνικός της ΔΕΗ ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία: «Μου είπαν κάθε πέντε λεπτά να της μιλάω, τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα… Ήταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα, μόνο που μου είπε ήταν να της σκουπίσω λίγο τα χείλη».

Και συνεχίζει: «Οι άλλοι ήταν μέσα, το ελικόπτερο ήταν… μιλούσα στην κοπέλα μες τα αίματα και κοιτούσα μήπως βγει και κάποιος άλλος να τον βοηθήσω»,