Φρικτός θάνατος στην πατρική αγκαλιά για τη μικρή Στέλλα -Την έσφιξε μέχρι θανάτου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, σε βάρος του 61χρονου πατέρα της 6χρονης Στέλλας από την Αγία Βαρβάρα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε την προβλεπόμενη προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ζήτησε σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Ο άνδρας, φέρεται να αρνείται πως αφαίρεσε με πρόθεση τη ζωή της κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται το ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του».

Τι έδειξε η νεκροψία:

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί από την κ. Σωτήρη Μπουζιάνη, ο θάνατος του παιδιού επήλθε από ασφυξία, λόγω της  απόφραξης των ανωτέρων αναπνευστικών οδών στόματος και μύτης, ύστερα από πίεση που ασκήθηκε, κάτι που δικαιολογείται και από λίγες εκχυμώσεις που είχε στα χειλάκια του.

Το πόρισμα συμπίπτει απόλυτα με την κατάθεση που έδωσε ο δράστης της ανθρωποκτονίας και πατέρας ότι πίεσε το παιδί στην αγκαλιά του έως ότου αυτό πάψει να κλαίει, το πίεσε όμως τόσο που στο τέλος δεν μπορούσε να αναπνεύσει… Ενδεχομένως να του έκλεισε και το στόμα με το χέρι του όμως αυτό δεν μπόρεσε να φανεί κατά την νεκροψία.

Το παιδί, σύμφωνα με το πόρισμα ήταν αρτιμελές, δεν έφερε ούτε ένα σημάδι παλαιάς ή πρόσφατης κακοποίησης, ούτε ένα τραύμα, που σημαίνει ότι το παιδί δεν γνώρισε ποτέ πριν βία στο σπίτι του.

koritsaki_1-66

Το ιστορικό του φόνου:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 61χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε την εξαφάνιση της μικρής Στέλλας. Ο άνδρας αρχικά δήλωσε πως διαρρήκτες εισέβαλαν το βράδυ στο σπίτι του και άρπαξαν την κόρη του.

«Βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια γύρω στις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πρέπει να ξέχασα τα κλειδιά στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του διαμερίσματος. Έτσι οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι, αφού λείπουν και κοσμήματα», επέμεινε για αρκετές φορές στους αστυνομικούς. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ και ενημερώθηκε και η μητέρα του κοριτσιού η οποία προχθές είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και βρισκόταν στο Τζάνειο.

Οι αστυνομικοί υπέβαλλαν σε εξοντωτική ανάκριση τον πρώην αστυνομικό, καθώς όπως διαπίστωσαν οι ισχυρισμοί του για διάρρηξη όχι μόνο δεν ευσταθούσαν, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Έτσι, η υπόθεση πέρασε στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 61χρονος πρώην αστυνομικός ομολόγησε την ανατριχιαστική πράξη του. «Φταίει η κακιά στιγμή. Ήταν ένα ατύχημα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ τους υπέδειξε σε ποιο κάδο απορριμμάτων είχε πετάξει το άψυχο σώμα της κόρης του.

Ο δράστης περπάτησε 1,5 χλμ. από το σπίτι με την σορό της κόρης του μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, την οποία και απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων στην Αγ. Βαρβάρα.

Αμέσως άνδρες της Ασφάλειας κινήθηκαν προς τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το διαμέρισμα της οικογένειας, όπου εντόπισαν το σώμα του ανηλίκου κοριτσιού μέσα σε μια μαύρη σακούλα στον κάδο απορριμμάτων.

Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και το άψυχο κορμάκι της Στέλλας μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία και να εξακριβωθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου της. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της ο οποίος στη συνέχεια πέταξε τη σωρό στον κάδο απορριμμάτων.