Αίγιο: Ξήλωσε υπόγεια καλώδια τηλεπικοινωνιών και τα πούλησε

Ξαφνικά, έπεσε «μαύρο» στις τηλεφωνικές επικοινωνίες συγκεκριμένης εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, το βράδυ της Δευτέρας. Η έρευνα για βλάβη ξεκίνησε άμεσα και σύντομα διαπιστώθηκε ότι το μπλακ άουτ ήταν έργο «κυνηγών» χαλκού!

Άγνωστος είχε ξηλώσει υπόγεια καλώδια τηλεπικοινωνιών μήκους 70 μέτρων από την παλιά εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, κοντά στη γέφυρα του ποταμού Μεγανίτη, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ στην εταιρεία! Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ασφάλεια, που άρχισε να ερευνά στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων της περιοχής.

Σε αυτή ενός 35χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος από τα κλεμμένα καλώδια και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα είχε αγοράσει από έναν 33χρονο Έλληνα. Ο δράστης της κλοπής εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθη και οδηγήθηκε μαζί με τον επιχειρηματία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα. Τα καλώδια που βρέθηκαν, αποδόθηκαν στους υπεύθυνους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.