Οι Κατακόμβες της Μήλου γιορτάζουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του δήμου:

“Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις των Κατακομβών της Ιεράς νήσου Μήλου στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 θα παραστεί ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Προσκαλείται και παρακαλείται ο λαός της Μήλου να παραστεί στις κατωτέρω Εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη και ο Δήμος Μήλου για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων Πάντων και των απ’ αιώνων κεκοιμημένων στις ιερές Κατακόμβες, με την Υψηλή Παρουσία του Εξοχώτατοι Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και τη συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μητροπολιτών Κόρινθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

7.00 μ.μ. : Εκκίνηση Λιτανευτικής πομπής των ιερών εικόνων των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής προς τον χώρο των ιερών Κατακομβών, επικεφαλής εχούσης τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία θα λαμπρύνει όλες τις εκδηλώσεις, αμέσως μετά την άφιξη της οποίας θα τελεσθεί στον προ αυτών αύλιο χώρο ο Εόρτιος Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της τελέσεως της επιμνημοσύνου Δεήσεως εντός των ιερών Κατακομβών, η λιτανεία θα επανέλθει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον αύλιο χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν:

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ « ΜΗΛΙΩΝ ΤΕΧΝΕΣ»
Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ « ΜΙΜΑΛΙΣ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

07.30-10.45 π.μ.: Ορθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσέλθει ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος εκκλησιαζόμενος. 11.00 π.μ.: Επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας στις Κατακόμβες και ξενάγησή Του από τον κ. Προϊστάμενο της Β Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

11.30 π.μ. : Αφιξη στον Αδάμαντα, όπου θα αποκαλύψει τον αναμνηστικό της ανακηρύξεως της Μήλου ως «ιεράς νήσου» λίθο.

12η μεσημβρινή: Τελετή αναγόρευσης του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου ως επιτίμου Δημότη Μήλου από τον Δήμαρχο Μήλου, μετά από την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος».

Οι ανωτέρω ιερές Ακολουθίες και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις απονέμουν τιμή στους κεκοιμημένους στις ιερές Κατακόμβες προγόνους μας, ευγνωμοσύνη προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος, ως Υπουργός Εσωτερικών, δρομολόγησε τις διαδικασίες για την έκδοση του ανακηρύξαντος τη Μήλο ως «ιερά νήσο» Προεδρικού Διατάγματος, και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το μοναδικό αυτό Μνημείου, το οποίο, μετά την ανακήρυξη της Μήλου ως ιεράς νήσου, έχει, ως γνωστόν, καταστεί σημαντικός τουριστικός και προσκυνηματικός προορισμός, υψηλής επισκεψιμότητος.

Δρομολόγια λεωφορείων:

Το εσπέρας του Σαββάτου, προς διευκόλυνση των Προσκυνητών, Θα εκτελεσθούν δωρεάν, με μέριμνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου και των Εφημερίων, τα παρακάτω δρομολόγια προς τον Άγιο Νικόλαο Τρυπητής:
18.20 μ.μ. :Απολλωνία-Τριοβάσαλος-Πλάκες-Άγιος Νικόλαος 18.30 μ.μ.: Ζεφυρία-Παπικίνου-Αδάμαντας-Καρόδρομος-Αγιος Νικόλαος Ζ Προς εξυπηρέτηση, ωσαύτως, των εκκλησιασθησομένων την Κυριακή,

11 Ιουνίου το πρωί, στον αύλιο χώρο του I. Ναού Αγίου Νικολάου Θα υπάρχουν ειδική Γιγαντοοθόνη, καθίσματα και σκέπαστρα, προκειμένου οι ευρισκόμενοι εκεί να παρακολουθούν καθήμενοι τα τελούμενα στον Ιερό Ναό.”