Ανοιχτή εκδήλωση στα Εξάρχεια οργανώνουν οι αστυνομικοί - Αντιδρούν οι αναρχικοί

Ανοικτή εκδήλωση προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Πλατεία Εξαρχείων, με θέμα “Ανοιχτές και ελεύθερες Πόλεις” σε μια προσπάθεια ανάδειξης των τυφλών φαινομένων βίας κατά αστυνομικών που τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, «τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης πολιτείας».

Έτσι και η ομοσπονδία κάνει την αρχή και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάδειξης του προβλήματος, διοργανώνοντας ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 29-6-2017 και ώρα 18:00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών, με στόχο να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος, καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση τους.

«Η ευθύνη για τη σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Αναρχικοί: Θα είμαστε εκεί

Οι αναρχικοί, με δημοσίευση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν λόγο για «προκλητική συγκέντρωση με τις ευλογίες της ΝΔ», για να «σπάσουν και καλά το γκέτο και τα άβατα», τονίζοντας ότι θα είναι και οι ίδιοι εκεί.

«Οι θεματοφύλακες όπως αυτοαποκαλούνται μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις” Θα είμαστε όλοι εκεί…», αναφέρουν ακόμη.