Ελλάδα έτος 2017: Σχεδόν τα μισά παιδιά μας ζουν στη φτώχεια!

Συγκλονίζουν και εξοργίζουν τα στοιχεία απ’ την τελευταία έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου Innocenti της UNICEF, αφού διαπιστώνουν ότι τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα ζουν σε φτώχεια.

Συγκεκριμένα, βάση της έκθεσης, προκύπτει ότι το 25,5% των παιδιών στη χώρα μας ζουν σε σχετική εισοδηματική φτώχεια και το 39% σε πολυδιάστατη φτώχεια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε το Ερευνητικό Κέντρο Innocenti της UNICEF. Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις μειώνουν την εισοδηματική φτώχεια πριν από τις μεταφορές κατά 18% και αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ελλάδα στην 29η θέση σε σύνολο 41 χωρών, σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση.

Επίσης, το 11,6% των παιδιών ζουν σε νοικοκυριά ανέργων, ενώ το 15,7% των παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών ζει με έναν ενήλικα που είναι σε επισιτιστική ανασφάλεια. Η έκθεση προβλέπει ότι μια άνοδος στην οικογενειακή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση θα επιφέρει αύξηση των επιδόσεων στις εξετάσεις των μαθητών 15 ετών στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.

Η έκθεση «Οικοδομώντας το Μέλλον: Τα Παιδιά και οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις Πλούσιες Χώρες» είναι η πρώτη που αξιολογεί την κατάσταση των παιδιών σε 41 χώρες υψηλού εισοδήματος σε σχέση με τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) που προσδιορίστηκαν ως οι σημαντικότεροι για την παιδική ευημερία. Κατατάσσει τις χώρες με βάση τις επιδόσεις τους και διευκρινίζει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι προηγμένες οικονομίες για την επίτευξη παγκόσμιων δεσμεύσεων έναντι των παιδιών.