Έγκλημα στο Λυκαβηττό - Ισόβια για τον δράκο των ασανσέρ 20 χρόνια μετά!

Ισόβια κάθειρξη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον 44χρονο αποκαλούμενο ως «δράκο των ασανσέρ» Χρήστο Γκίλη, για το έγκλημα που είχε διαπράξει πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό. Ο 44χρονος είχε δολοφονήσει τον 21χρονο φοιτητή Νικήτα Κορωνιό μπροστά στην κοπέλα του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κατά πλειοψηφία αφού δύο μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκριναν ότι πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Η δολοφονία του Κορωνιού έγινε ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997.Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Το θύμα είχε μόλις βάλει μπροστά το αμάξι του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο Κορωνιός προκειμένου να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο, ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος Χρήστος Γκίλης στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997 και καταδικαστεί σε 179 χρόνια. Σήμερα το ΜΟΔ του επέβαλε και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στην κατάθεσή του αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή. Όμως ένα αποτύπωμα του που βρέθηκε πολλά χρόνια μετά, στο αυτοκίνητο του φοιτητή τον «κάθισε» εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα» (…) «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου. Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε
πήγα στον Λυκαβηττό» είπε.