Γ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη καθάρισε - Το κράτος δεν έχει λόγο να ανακατεύεται στην καθαριότητα

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για την απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που είχαν “πλημμυρίσει” τη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε η Θεσσαλονίκη έχει καθαρίσει από τα σκουπίδια.

“Να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους συμβασιούχους και τους μονίμους που υπερέβαλαν εαυτών και καθάρισαν την πόλη ειδικά το τελευταίο τριήμερο. Αυτή την στιγμή η πόλη βρίσκεται σε μία κανονική κατάσταση. Από την Παρασκευή υδροφόρα καθαρίζουν τα σημεία όπου υπήρχαν οι τόνοι σκουπιδιών”, ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την καθαριότητα.

Παράλληλα τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά αγώνα, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται οι δήμοι την καθαριότητα της πόλης και να μην επεμβαίνει το κράτος, επισημαίνοντας ότι το κράτος δεν έχει λόγο να ανακατεύεται στην καθαριότητα.

Ακόμη ο ίδιος εμφανίστηκε αντίθετος με την συμμετοχή ιδιωτών για την καθαριότητα, ενώ διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι «δεν χάνεται ούτε μία μέρα πληρωμής από αυτούς που εργάστηκαν σε αυτό το διάστημα που κηρύχθηκε ουσιαστικά άκυρη η παράταση», ενώ επιβραβεύοντας τους εργαζόμενους στον δήμο για την καλή δουλειά τους ανακοίνωσε πως θα δοθούν σε όλους τρεις μέρες ρεπό.