Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση για τον Σώρρα - Δεν έχει τα 600 δισ. δολάρια

Την προηγούμενη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, για τον Αρτέμη Σώρρα, αναίρεσε με απόφασή της, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφασίζοντας ότι δεν έχει τα περίφημα… 600 δισ. δολάρια!

Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφασή τους “εξαφάνισαν” τη δικαστική απόφαση Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, ουσιαστικά, αναγνωριζόταν πως ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής των περίφημων 600 δισ. δολαρίων.

Αναλυτικότερα, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς καθίσταται διαχειριστής του συγκεκριμένου ποσού.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δέχθηκε εσφαλμένα και αντιφατικά ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Α. Σώρρας έχει αμύθητο ποσό, το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα. Αντικειμενικά, μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.