Η Μυρτώ πήγε στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ-Το παράπονο της μητέρας της

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε χθες η Μυρτώ, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ομάδα, την ΑΕΚ, η οποία αντιμετώπιζε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League.

Η κατάσταση που επικρατούσε ωστόσο στις θέσεις των ΑμεΑ του γηπέδου ήταν αποπνικτική, όχι μόνο για την Μυρτώ αλλά και για τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με αποτέλεσμα η Μυρτώ να χρειαστεί οξυγόνο για να μπορέσει να αναπνεύσει.


Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, έγραψε στο Facebook:

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ σήμερα αγώνας ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η ΜΥΡΤΩ στις θέσεις για ΑΜΕΑ, ένα απομακρυσμένο κλουβί στο βάθος που ούτε ο αέρας φτάνει. Αναγκαστικά βάλαμε ΟΞΥΓΟΝΟ. Λυπάμαι πολύ ……αυτή είναι η αντιμετώπιση της Ελλάδας στα ΑΜΕΑ το 2017. Κοινοποίησε το να το δουν όλοι».

Λίγες ώρες μετά η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε επίσημα θέση και μάλιστα επικοινώνησε με την οικογένεια της Μυρτούς για να εξηγήσει για το πρόβλημα που υπάρχει στους χώρους του ΟΑΚΑ.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Ένωση υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι στα ευρωπαϊκά ματς τα ΑμεΑ δεν επιτρέπεται να είναι εντός γηπέδου λόγω των κανονισμών της UEFA και παραδέχθηκε ότι εκεί που είναι οι θέσεις τους στο ΟΑΚΑ είναι όντως προβληματικές για όλους. Κάτι που εξηγήθηκε στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας, με την μητέρα της να δείχνει κατανόηση για όσα άκουσε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στα παιχνίδια που έχει η ίδια την ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα, έχει θέσεις για ΑμεΑ σε μια πλατφόρμα στη θύρα 13B και είναι ικανοποιητικότερη η κατάσταση αλλά στα ευρωπαϊκά ματς δεν γίνεται ελέω… UEFA. Μάλιστα στην ΑΕΚ όπως στην Θύρα 5 υπήρχαν σκέψεις για φέτος να μην βγάλει διάρκειας και στη Θύρα 13 αλλά τελικά δεν το έκανε ακριβώς γιατί εκεί μπαίνουν τα ΑΜΕΑ και δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα με τον χώρο και τις ανέσεις τους.