Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα αδερφάκια του βρέφους που του έδωσαν ναρκωτικό χάπι

Σοκ προκάλεσε χθες η είδηση για το 18μηνών βρέφος που ο φίλος της μητέρας του είχε δώσει ναρκωτικό χάπι προκειμένου να σταματήσει να κλαίει και να τον ενοχλεί. Το συμβάν αποκαλύφθηκε όταν η 17χρονη μητέρα μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο Λαμίας κι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάρει το ισχυρό ναρκωτικό χάπι «Βουλμπεγκάλ» του οποίου έκανε χρήση ο ναρκομανής σύντροφός της.

Το μωρό μεταφέρθηκε κατόπιν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκαν χθες και τα δύο αδερφάκια του από τη Λαμία, ηλικίας 3,5 και 2,5 ετών, συνοδεία κοινωνικών λειτουργών του «Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από εντολή εισαγγελέα προκειμένου να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να εξακριβωθεί αν και η δική τους υγεία διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Η 17χρονη μητέρα έμενε στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα της, τον 23χρονο ναρκομανή σύντροφό της και τα 3 παιδιά. Ο 23χρονος αναγνωρίζει σαν δικά του μόνο τα δύο μικρότερα. Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι βρέθηκαν ισχυρές ναρκωτικές ουσίες.

Χθες Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου μεταφέρθηκαν συνοδεία αστυνομίας, τόσο η 17χρονη όσο και ο 23χρονος ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν πως το μωρό τους πήρε το ναρκωτικό χάπι «Βουρμπεγκάλ». Και οι δύο αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς που βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τα χάπια στο σπίτι τους.

Λόγω των γεγονότων οι δικαστικοί λειτουργοί ενδέχεται να διατάξουν την απομάκρυνση των παιδιών από το σπίτι και την άρση της επιμέλειάς τους.

Πηγή: lamiareport.gr