Νέες πυρκαγιές στα μειονοτικά χωριά - Δεν αποκλείονται οι εμπρησμοί

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στα Βρυσερά, απέναντι ακριβώς από την Χαραυγή Πωγωνίου, όπου κατακαίει δασικές εκτάσεις.

Η φωτιά σύμφωνα με το epiruspost.gr έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ την ίδια ώρα αναζωπυρώνονται μέτωπα στα σημεία που κατακάηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να απειλούν και πάλι κατοικημένες περιοχές .

Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν δύο πυροσβεστικά οχήματα που κινήθηκαν από τα Γιάννινα και βρίσκονται πλησίον των χωριών που κινδυνεύουν.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι ήταν εντελώς εντελώς ανεξάρτητη από τις προηγούμενες. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να βλέπουν πίσω από τις συνεχείς εστίες που εκδηλώνονται, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, εμπρηστικές ενέργειες, οργανωμένες μάλιστα από συγκεκριμένους κύκλους.

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικώς η φωτιά στο Γλυκομήλι του δήμου Δρόπολης

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο Γλυκομήλι του δήμου Δρόπολης, ενώ η εστία στην τοποθεσία Ζωνάρια, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δεν πήρε διαστάσεις, κυρίως λόγω της άμεσης αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής.

Στο Γλυκομήλι, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στη συνεργασία δύο ελληνικών και δύο αλβανικών οχημάτων πυρόσβεσης και δυνάμεων του αλβανικού στρατού. Οι ίδιες δυνάμεις, που δρουν από κοινού στην περιοχή της Δρόπολης από σήμερα το πρωί, έθεσαν υπό έλεγχο και την πυρκαγιά που απείλησε το μεσημέρι τα χωριά Σωφρατικά και Δούβιανη, επίσης στο δήμο Δρόπολης.

Αντίθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Δρόβιανης. Το μέτωπο επεκτάθηκε και πάνω από τα χωριά Βόδριστα, Βουλιαράτι και Ζερβάτι.