Ελεύθερος ο 20χρονος Γεωργιανός που σκότωσε με το αυτοκίνητό του τους δύο φοιτητές στην Κρήτη

Απολογήθηκε ο 20χρονος Γεωργιανός οδηγός που σκότωσε σε τροχαίο δύο φοιτητές, λίγα μέτρα μακριά από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Την περασμένη Παρασκευή είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη ειρήνης κοινωνιών και στέρησης άδειας οδήγησης.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, η δικογραφία για το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ο ίδιος – εκ μέρους του 20χρονου και της οικογένειάς του – ζήτησε συγγνώμη εκφράζοντας την βαθύτατη, όπως είπε, θλίψη και οδύνη τους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 20χρονος όταν συνελήφθη υποστήριξε ότι δεν είδε τους δύο νέους με αποτέλεσμα να τους παρασύρει με το όχημα που οδηγούσε, ενώ μετά τη σύλληψή του υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που έδειξε ότι ήταν νηφάλιος. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε άδεια οδήγησης μόνο για τη χώρα του.

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Πέμπτης, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, τη στιγμή που οι δύο φοιτητές έκαναν βόλτα το σκυλάκι τους.

Ξαφνικά, το αυτοκίνητο που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω στα δύο παιδιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 20χρονης Στέλλας, η οποία ξεψύχησε ακαριαία. Ο 19χρονος Γιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.