Επεισόδια & τραυματισμοί μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (βίντεο)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι το 2013 και χθες είχαμε σε μεγάλες πόλεις πορείες στη μνήμη του που όμως δεν κατέληξαν ειρηνικά. Μετά το τέλος τους, είχαμε σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε ρίψεις μολότοφ και πετρών, ενώ τραυματίστηκαν και πέντε άτομα.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα, χθες Δευτέρα.

Ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή έχει ηρεμήσει.

Τρία άτομα – εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί, τραυματίστηκαν από επίθεση που από τους κουκουλοφόρους: ο δημοσιογράφος, Χρήστος Μαζανίτης, ο οποίος μετέδιδε το ρεπορτάζ, και οι δύο οπερατέρ, Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.

 

Στο Κερατσίνι, τα επεισόδια ξεκίνησαν στη διάρκεια της πορείας όταν οι γνωστοί – άγνωστοι με τις κουκούλες, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες στους αστυνομικούς, ο οποίοι απάντησαν με χημικά  και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σε απάντηση, οι κουκουλοφόροι, έσπασαν τα τζάμι στο ληξιαρχείο Κερατσινίου.

Ένταση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Εντάσεις σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ομάδες αντιεξιουσιαστών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Πάτρας μετά το τέλος της πορείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα. Οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το Dete.gr, ομάδα διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Στη Θεσσαλονίκη μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία από την Καμάρα.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος. Εκεί είχαν παραταχθεί κλούβες της Αστυνομίας προκειμένου οι διαδηλωτές να μην φτάσουν ως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στη Λεωφόρο Νίκης.

Φωτογραφικό υλικό: