Κι όμως! Γυναίκα τόλμησε να βουτήξει στα κατάμαυρα απ' το μαζούτ, νερά του Π. Φαλήρου

Τις προτροπές των αρμοδίων, να μην κολυμπάει κανείς στις παραλίες του Σαρωνικού μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης από τη βύθιση του “Αγία Ζώνη ΙΙ”, φαίνεται πως δεν τις παίρνουν όλοι στα σοβαρά.

Μια φωτογραφία του Βέλγου φωτορεπόρτερ, Max Gyselinck, από το Παλαιό Φάληρο κάνει ήδη τον γύρο των social media. Σε αυτήν απεικονίζεται μία γυναίκα, η οποία μόλις έχει βγει από τη θάλασσα, ενώ τα πόδια και τα χέρια της είναι κατάμαυρα από το μαζούτ.

Η “θαρραλέα” κολυμβήτρια βούτηξε στα μαύρα νερά το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν του υπουργείο Ναυτιλίας ενημέρωνε ότι: «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου».

Στην παραλία υπήρχε κόσμος που απλώς καθόταν έξω, χωρίς να τολμά να μπει στα μολυσμένα νερά. Έτσι όταν είδαν τη γυναίκα να πλησιάζει τα μαύρα νερά και να μπαίνει μέσα, έμειναν άφωνοι! Περιγράφουν μάλιστα ότι όταν η γυναίκα βγήκε απ’ τη θάλασσα προσπάθησε με την πετσέτα της να καθαρίσει το μαζούτ απ΄το σώμα της. Μάταια όμως. Έτσι ντύθηκε και έφυγε απ’ την παραλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης…