Οι αιματογραμμένες επιστολές του Λεμπιδάκη στην οικογένειά του κατά την ομηρεία του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR τα ιδιόχειρα σημειώματα του Μιχάλη Λεμπιδάκη αυτούς του 6 μήνες που κρατούταν από τους απαγωγείς του.

Τα σημειώματα αυτά απευθύνονταν στην γυναίκα του και τα παιδιά του αντίστοιχα.

Στο πρώτο σημείωμα ο επιχειρηματίας γράφει:

Κατερινούλα μου,

Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια σου κάποιο από τα μηνύματα που είχα παρακαλέσει να σου στείλουν. Φοβάμαι πως όχι…

Θέλω να σας πως αυτούς τους πέντε μήνες , ο μεγαλύτερος πόνος για μένα ήταν η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου ήταν η αγωνία και η θλίψη σου.

Ένιωσα για σένα τόσο μεγάλη ανάγκη, λές και τα 27χρονια που είμαστε μαζί είχαμε γίνει ΕΝΑ. Μετάνιωσα για τις φορές που δεν ρουφούσα την τρυφερότητα και την αγάπη που μου έδινες τόσο απλόχερα για την όμορφή στου καρδιά. Πιστεύω πως γρήγορα θα είμαστε μαζί να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να ζήσουμε όμορφα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ

Ο Μιχάλης σου.

Στο δεύτερο σημείωμα που απευθύνεται στα παιδιά του γράφει:

Αγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μας δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν… θέλω να πιστεύω πως παρά το σοκ και την αγωνία σας, μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας κι αν δεν πήγε καλά, θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο…

Κι ότι σταθήκατε όσο μπορούσατε δίπλα στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο… δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία… Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη, όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε!

Σας αγαπώ και σας σκέφτομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

Θέλω να σας δω να προοδεύετε, να δημιουργείτε, μα πάνω απ όλα να είσαστε ασφαλείς, και ευτυχισμένο και άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας.