Ραντεβού με τον θάνατο: Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον γνωστό δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, χθες αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά πάσα πιθανότητα ο άτυχος δικηγόρος άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του γραφείου στους δολοφόνους του, καθώς στις 19:00 είχε προγραμματισμένο ραντεβού, όπως ανέφερε στις αρχές συνεργάτης του.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου. Είχε ασχοληθεί με πολύ σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων αυτή της Energa, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και των δομημένων ομολόγων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων για τον εντοπισμό των δραστών.

Πώς έγινε η δολοφονία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι αυτή την ώρα, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον είδαν πεσμένο στο πάτωμα με τραύματα στο στομάχι και την κοιλιά. Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε και κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, “σαρώνουν” το χώρο για να συγκεντρώσουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους ενόπλους εισβολείς.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Στο γραφείο του ποινικολόγου μπήκαν χτυπώντας το κουδούνι, προσποιούμενοι τους πελάτες. Το θύμα βρισκόταν μαζί με έναν συνεργάτη του. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές.

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος.

Μητσοτάκης: Άξιος δικηγόρος και πολύ καλός φίλος ο Μ. Ζαφειρόπουλος

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με ανάρτησή του στο Twitter.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.

Ο άτυχος δικηγόρος:

Φωτογραφίες από την περιοχή: